søndag, marts 10, 2013

Brændende kærlighed

Palæo style...

Herinde går tiden da fuldstændig i stå. Jeg havde, efter fruens opfordring, egentlig bestemt mig for at få lidt gang i opskrifterne/maden herinde igen. Men, en baby, samt en omgang akut mandesyge forsinker åbenbart processen.

Men her kommer en palæo fortolkning af en god dansk ret: Brændende kærlighed.. Kan allerede nu afsløre det var MUMS!

Brændende kærlighed, er normalt, løg, bacon, kartoffelmos og rødbeder. Efter den måde vi spiser på, er det "kun" kartoffelmosen der er "no go"

Ingridienser til 2 personer:
- 4 løg
- 4 store rødbeder
- 3 pstinakker
- 4 gulerødder
- Hvidløg efter behov
- Champignon
- 4/5 tykke skiver tørsaltet bacon (
- Klaret smør
- håndfuld revet råmælksost (fx vesterhavs ost)
- 2 oksemørbrad bøffer
- salt/pebber


Det jeg gjorde var...
- At komme fire løg i et ovnfast fad, og tænde ovnen på 200 grader med varmluft.

- Der blev skrællet lidt pastinakker, gulerødder og selvfølgelig en masse rødbeder, som blev kogt i saltet vand, jeg kommer altid et par fed eller fire hvidløg i vandet, som bliver most med - Det er nemlig bare godt.

- Imens rodfrugterne koges, skæres noget lækkert tørsaltet bacon og lidt champignon. Og kommes på panden.

-   Nå bacon er stegt sprødt, og rodfrugterne er møre, moses rodfrugterne, og bacon/champignon blandes i. Jeg tilsatte lidt klaret smør, samt en god håndfuld revet råmælks ost. Herefter kommer det ind i ovnen til løgene, og så venter man til den får den kulør man ønsker.

- Imens mosen var i ovnen, blev to oksemørbradsbøffer nænsomt stegt på panden, og fik lov at hvile imens mosen blev færdig.

Velbekomme






Ingen kommentarer: