mandag, december 03, 2007

Stop katastrofebyggeri

Langt de fleste danskere har på den ene eller anden måde kendskab til Danmarks nordligste by, Skagen. Uanset om man har været der en eller flere gange eller måske aldrig har besøgt byen, så kender man til Skagen og dens historie om malerne, Grenen og fiskerne. Der hersker dog næppe tvivl at Skagens største attraktion er dens unikke historiske bydele, hvor man kan bevæge sig rundt i mellem de gule, idylliske fiskerhuse med røde tegltage.

Denne enestående oplevelse ser nu ud til at kunne blive ødelagt, fordi en investorgruppe har i sinde at bygge 5 moderne boligblokke med luksuslejligheder på en tom grund klods op af de små fiskerhuse i Vesterby. Blokkene bliver nogle 15 meter høje hvide klodser, som i den grad kommer til at dominere hele bybilledet. Projektet har mødt stor modstand i Skagen, da det er i uoverensstemmelse med den nuværende byplan for området. Politikerne i Skagen (V, K, S, og SF) er alle imod projektet, men da de nu, efter kommunesammenlægningen, hører under Frederikshavn kommune kan projektet alligevel blive gennemtrumfet.
Beboerne i Skagen er enige om at der skal bygges på grunden, men at byggestilen skal passe ind i den gamle bydel med de gule 1 planshuse. Desuden er stemningen klart for, at det skal være et byggeri for skagboerne og ikke dyre luksuslejligheder, som kun henvender sig til rige turister, og dermed øges risikoen for at Skagen med tiden på visse årstider bliver en spøgelsesby.



LÆS MERE HER - OG SKRIV UNDER

Ingen kommentarer: