fredag, maj 13, 2011
Brændt Amager gryde - På Amager
Du skal bruge:
1 godt bål
opvaskemiddel / brun sæbe
1 stor gryde, der må komme i ild
Vand
Og hvad du kan finde i køleskabet / fryseren...
Jeg har stødt på mange forskellige opskrifter på begrebet "Amagergryde". Og er kommet frem til, at den mest præcise opskrift netop er: Hvad du kan finde.
I denne amager gryde version er der (til rimelig mange mennesker):
12 bagekartofler
2 kg gulerødder
5 mellemstore løg
5 fed hvidløg
1 chili
1 kg ærter
1 blomkål
2 kg skinkekød i tern
3 pakker bacon
3 pakker cocktailpølser
ca 1 liter vand
salt og pepper.
Kom ingredienserne i, i følgende rækkefølge:
Lav et godt bål, vendt på der er gode gløder. Imens klargøres grøntsagerne, og gryden smøres ind i opvaskemiddel eller brun sæbe . Dette vil efterfølgende gøre rengøringen af gryden til en leg:-) Når bålet er klar, sættes gryden over, og varmes op.
Løg svitses med hvidløg og chili.
Bacon kommes i, under kraftig omrøring, især hvis det er et godt bål, med masser af gløder.
Skinketern brunes af, kartofler og gulerødder kommes i, og derefter tilsættes væske. Igennem hele forløbet har jeg i ny og næ givet retten lidt salt og pepper.
Kom låg på, og lad simre til næsten færdigt, Cocktailpølser og blomkål kommes i lidt før ærterne - for at sikre der er lidt "bid" i den og pølserne ikke sprækker for meget.
Velbekomme!!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Kære Mads,
Jeg beklager, at jeg skriver det her som en kommentar: Jeg har forsøgt at kontakte dig, men har ikke kunnet finde kontaktoplysninger her på bloggen. Du er blevet nomineret til FDB's konkurrence, Danmarks bedste madblogger. Den kan du læse mere om her: www.viskalspise.dk/madblogger
Jeg ville gerne kontakte dig for at høre, om du vil være med i konkurrencen. Du kan læse det brev, jeg gerne ville have sendt dig her: http://www.fdb.dk/Medieliste/Download/Dokumenter/nominering.pdf
Du må endelig slette kommentaren, hvis du har lyst.
Mvh
Henrik Harder, FDB
PS. Amagergryde lyder som en særdeles spændende ret :o)
Send en kommentar